AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje taktičkoj vežbi sa bojnim gađanjem ''Sadejstvo 2018'', koja se održava na poligonu Pasuljanske livade, u izvođenju Četvrte brigade Kopnene vojske, vazduhoplovne brigade i Specijalne brigade.

U izvođenju vežbe učestvuje ukupno 923 pripadnika vojske, a upotrebiće se različite vrste naoružanja i pokretnih sredstava.

Između ostalog u vežbi će učestvovati tenkovi, borbena vozila pešadije M-80A, samohodne haubice, tenk za izvlačenje i, tenk nosač mosta, višecevni bacači raketa, minobacači, jurišni avioni ''Orao'', kao i helikopteri HN-42M ''Gama'' i helikopter Mi-8, Hameri, bespilotna letelica "Orbiter"....

Taktična vežba sa bojnim gađanjem ''Sadejstvo 2018'' izvodi se u okviru godišnjeg plana realizacije vežbi u Vojsci Srbije za 2018.godinu.

Foto: Tanjug

Cilj vežbe, čija je tema izvođenje pobunjeničke operacije, je da se kroz izvođenje taktičnih vežbi sa bojnim gađanjem unapredi taktična i vatrena osposobljenost posada, posluga i odeljenja i da se kroz kolektivnu obuku proveri osposobljenost jedinica za izvršenje namenskih zadataka.

Vežba se realizuje kroz posedanje linija blokade, zatim blokadu naseljenog mesta, izvođenje napada, poziv na predaju i neutralisanje pobunjenika u naseljenom mestu.

Pročitajte još: VUČIĆ U AMBASADI RUSIJE: Predsednik Srbije odao počast žrtvama požara u Sibiru! (FOTO+VIDEO)

#Aleksandar Vučić

#vojna vežba

'