AKTUELNO

Gost emisije „Kontravizija“ autora i voditelja Lava Grigorija Pajkića ove nedelje bio je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je rekao da se u Begradu radi, da se trenutno uređuje pešačka zona.

- Uređujemo pešačku zonu, završili smo Kosančićev venac, Obilićev venac, sada ćemo preći na Topličin venac i Trg Republike. Kosančićev venac je važan jer je on jedna stara kompaktna beogradska celina – istakao je Vesić.

Kako kaže, rekonstrukcijom Kosančićevog venca je uređen deo grada u kom će se u budućnosti skupljati umetnici i da će tu biti urađena nova galerija.

- Kuća na kojoj se nalazi bista Ivana Kosančića, koja je renovirana, je jedan od simbola Kosančićevog venca, kao što je i kuća Mike Alasa. Kosančićev venac sada izgleda onako kako treba da izgleda pešačka zona – rekao je Vesić.

Foto: Printscreen

On je prokomentarisao lažne vesti koje se plasiraju protiv aktuelne vlasti.

- Oni tako nađu neku glupost, onda od nje naprave priču. Kao da postoje ljudi koji ne žele da se grad uredi. To što mrze svoj grad govori o tome da nemaju nikakvu politiku i apsolutno ništa osim toga da naprosto mrze – naglasio je Vesić.

Kako kaže, takva politika dala je rezultat i mnogi od njih su ostali ispod cenzusa.

- Pokazalo se da ne mogu da dobiju izbore na foru, kao što su mislili da mogu. Ankete Kontravizije razbijaju jedan tabu koji je napravljen, u kome se stvara predubeđenje da svi oni koji su za Srpsku naprednu stranku u stvari neobrazovani, a navodno svi ovi pametni su za opoziciju, što je netačno. Ankete pokazuju koliko je lažna ta elita – kazao je Vesić.

Lav Grigorije Pajkić postavio je gradskom menadžeru sledeće zagonetke, čija rešenja su bili političari:

Foto: Printscreen

- Pati da bude na vlasti, voli da masti, 'oće i krasti – odgovor na ovu zagonetku bio je Dragan Đilas.

Foto: Printscreen

- Mnogo puta je ispao glup, u opštini ima porodični skup – rešenje zagonetke bilo je: Aleksandar Šapić.

Jedno od rešenja zagonetki bilo je i Vuk Jeremić, a za njega je gradski menadžer Goran Vesić rekao da se nakon debakla na izborima odlučio na to da, zajedno sa Jankovićem podrži Đilasa.

- Onda je Đilas dobio 13 odsto manje nego što su dobili Janković i Jeremić na predsedničkim izborima u Beogradu zajedno, što samo govori o tome da je Đilas mnogo manje uspešan od njih i da im je to bila želja da se sakriju iza nekoga, kako ne bi opet dobili manje od 5 odsto – istakao je Vesić.

- Na izborima se jasno videlo ko koliko vredi - naglasio je Vesić.

Preostale zagonetke možete pogledati u sledećem videu.

Na samom kraju voditelj je upitao Vesića ko će biti gradonačelnik.

- To je ozbiljno pitanje. Biće jedan od 64 odbornika SNS-a, neće niko od 26 Đilasovih, niti ono malo Šapićevih - rekao je Vesić.

#Goran Vesić

#Kontravizija

'