AKTUELNO

Poslanik Srpske liste Igor Simić je rekao da Srpska lista nije razmatrala povratak u kosovsku vladu i da je izlaskom iz nje ta stranka pokazala šta o misli o vladi koja vlada u Prištini.

Poslanik Srpske liste je tako odgovorio na tvrdnje albanskog poslanika Memljija Krasnićija, koji je rekao da će se predstavnici Srba vratiti u kosovsku vladu nakon smena na vrhu policije.

- Stav koji je pokazan prema srpskom narodu i prema predstavnicima Srba onog dana u Kosovskoj Mitrovici je pokazatelj kompletne vlade prema SL i Srbima. Mi u takvu vladu ne možemo da se vratimo - rekao je on.

Kako kaže, Srpska lista očekuje da će na KiM biti raspisani vanredni izbori i da je sve što se sada dešava, uključujući i izjavu poslanika Memljija Krasnićija, priprema za pozicioniranje pred izbore.

- Mi se tih izbora ne bojimo. Osvojili smo više od 90 odsto glasova Srba na Kosovu, a ukoliko se zaista raspišu, osvojićemo još više, jer nam građani veruju - kaže Igor Simić.

Takođe, on navodi da se nakon izlaska Srpske liste iz kosovske vlade albanske stranke homogenizuju.

- Mi smo na sednici kada smo istupali jasno rekli da smo od tog trenutka u opoziciji, ali smo pozvali i ostale partije da se izjasne i potvrde kao opozicija glasanjem protiv vlasti. Međutim, to se ne dešava, a albanske stranke se približavaju - kaže Simić.

#Igor Simić

#Srpska lista

'