AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Kocijasom sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, situaciji u regionu i evropskim integracijama Srbije.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa Grčkom, koji su zasnovani na čvrstom prijateljstvu, istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti dva naroda. On je naglasio da moramo da radimo na jačanju ekonomske saradnje i povećanju trgovinske razmene između dveju zemalja.

Predsednik Srbije obavestio je ministra Kocijasa o problemima i zastoju u sprovođenju Briselskog sporazuma i zahvalio Grčkoj na interesu koji pokazuje za dijalog Beograda i Prištine. On je istakao da izuzetno ceni kontinuiranu podršku Grčke suverenitetu i teritotijalnom integritetu Srbije.

Predsednik Vučić je istakao da je punopravno članstvo u Evropskoj uniji u samom vrhu spoljnopolitičkih prioriteta Srbije i naglasio da je što skorija integracija svih zemalja Jugoistočne Evrope u EU jedina realna garancija za trajnu i održivu stabilizaciju celog regiona. U skladu sa tim, Srbija veoma ceni principijelnu poziciju Grčke i aktivno angažovanje na ubrzanju procesa evrointegracija Srbije, kao i ostalih zemalja regiona.

Foto: Tanjug

Ministar Kocijas je naglasio da je interes Grčke da Srbija bude stabilna i da održava stabilnost regiona. „Ovom regionu treba saradnja“, zaključio je on.

Naše prijateljstvo je čvrsto, ali mi nismo uspeli da podignemo naše ekonomske odnose na nivo naših prijateljskih i političkih odnosa, zaključili su predsednik Vučić i ministar Kocijas i naglasili da je neophodno raditi na konkretnim projektima za dobrobit obe zemlje.

Pročitajte još: Vučić: Srbija čvrsto podržava principe i standarde slobode medija

#Aleksandar Vučić

#Nikos Kocijas

#Razgovor

#Sastanak

#Sporazum

'