AKTUELNO

Kako je istakao direktor Kancelarije za KiM, upravo zbog odnosa međunarodne zajednice Hašim Tači izjavljuje da ga nije strah Specijalnog suda.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da je na međunarodnoj zajednici da ispuni ono što je govorila za rad Specijalnog suda za zločine tzv. OVK.

Dosadašnji odnos međunarodne zajednice, odnosno pravosudnih organa daje za pravo Hašimu Tačiju da izjavi da ga nije strah Specijalnog suda, kazao je Đurić.

Đurić je novinarima u Banjskoj, komentarišući tu izjavu Tačija, podsetio da do sada niko nije procesuiran za ratne zločine nad Srbima.

- Nadam se da će se to promeniti. Mi smo sa naše strane uradili sve što je bilo moguće. Naši pravosudni organi drže mnoge od osumnjičenih za ratne zločine na poternicama. To se nije promenilo i neće se promeniti - kazao je Đurić.

KiM nas obično asocira na probleme, zaboravljamo lepote

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao je prilikom obilaska Banjske pivare i objekta u izgradnji budućeg kompleksa "Rajska banja" da je Vlada Srbije na odobrila dodatna sredstva za taj projekat, koji će, poručio je, postati sedište turizma i razvoja tog dela južne pokrajine.U okviru budućeg banjskog kompleksa prošle godine je završen otvoreni bazen, a ove godine biće završen i zatvoreni deo sa savremenim termalnim kupkama, spoljni i unutrašnji bazen s grejanom vodom, saune, lečilišta i vizitorski centar.Primetio je da kad se govori o KiM obično se pominju problemi i izazovi svakodnevice, a zaboravlja se koliko prirodnih lepota i spomenika srpske baštine ima u južnoj pokrajini.

#Hašim Tači

#Marko Đurić

'