AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da Srbija ima veliku čast da njen predsednik bude prvi od stranih državnika koji će videti predsednika Rusije Vladimira Putina posle inauguracije.

- Nema stranih državnika na inauguraciji niti političara, ima ljudi pozvanih po nekom drugom osnovu. Imaćemo priliku da sa Putinom sutra uveče razgovaramo i ono što je imene iznenadilo, on će za nas da priredi i večeru posle sastanka i to uoči same Parade pobede - rekao je Vučić.

- Mislim da ćemo na Paradi biti prisutni samo premijer (Izrela Benjamin) Netanjahu i ja - naveo je Vučić.

Istakao je da je to ogromna čast za Srbiju, što govori o iskrenim i istinskim prijateljskim odnosima između Rusije i Srbije.

Vučić je naglasio da se Srbja pokazala kao korektan partner koji, kada je Rusiji teško, "ne zabija noža u leđa".

- Mi ne bi trebalo da zaboravimo da su nam oni beskrajno mnogo pomagali, posebno 2015. u SB UN, ali i svih ovih godina po mnogim važnim pitanjima bili su na našoj stranih i podržavali poziciju Srbije. I uvek govorili onako kako Srbija bude mislila i o svom teritorijanom integritetu i odnosima sa Prištinom i mnogim drugim stvarima, poštovanja Dejtonskog sporazuma u BiH, Rusija je uvek bila uz nas - naveo je Vučić.

Predsednik Srbije ističe da će razgovarati sa Putinom o unapređenju naših ekonomskih odnosa, pošto imamo "bum nase trgovinske razmene" i da imamo mnogo mogućnosti za unapređenje naše saradnje.

- Uputiću zvaničan poziv Putinu, a dobiće poziv i mnogi drugi svetski lideri da krajem godine, videćemo da li ćemo zajednički dve velike srpske pobede iz Prvog i Drugog svetskog rata - ulazak srpske vojske u Novi Sad i oslobođenje Beograda - da spojimo, i napravimo jedan veliki dogadajaj između 20. oktobra i 5. novembra - naglasio je Vučić.

#Aleksandar Vučić

#Poseta

#Vladimir Putin

'