AKTUELNO

Odnosi Srbije i Turske najbolji su u modernoj srpskoj istoriji, a u poslednjih 10 godina trgovinska razmena sa tom zemljom je povećana gotovo devet puta, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- U poslednjih 10 godina smo gotovo devet puta povećali trgovinsku razmenu, imamo mnogo više zajedickih poslova i cak 30 puta veći broj investicija. To našim ljudima donosi posao i bolju budućnost - kazao je Vučić i dodao da u poslednje dve godine imamo najveći priliv turskih investicija.

Zahvalan je, ističe, predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu što je investitore više puta nedvosmisleno pozvao da ulažu u Srbiji.

- Imamo sve više turista iz Turske, oni su trenutno na prvom mestu i taj broj će biti sve veći. Turska postaje za nas sve važnija destinacija kao politički i ekonomski partner - kazao je predsednik Srbije.

Istakao je da zahvaljujuci Turskoj imamo i imaćemo bolji život u Vladičinom Hanu, Krupnju, Žitoradi, u takvim malim mestima gde su ljudi odlazili trbuhom za kruhom.

- Kao predsednik brojčano malog naroda, imamo veliki ugled ovde. Erdogan ni predsednika Rusije, Putina, nije sačekao na aerodromu i to govori o njegovom odnosu prema našem narodu i zahvalan sam mu na takvom odnosu - kazao je Vučić.

Predsednik Srbije napomenuo je da još nismo u stanju da ispunimo kvote od 5.000 tona goveđeg mesa.

- Vidim da su Turci spremni da dovedu neku od klanica. Mi prvo moramo da ispunimo sledece godine tih 5.000 tona pa cemo dobiti povecanje na 10.000 tona. Tu nema igre, moramo najviše standarde da ispunimo da bismo dobili visoku cenu. To je sve veca zarada za naše ljude, ali moramo da radimo, da imamo ljude koji ce se baviti stocarstvom - kazao je Vučić.

#Aleksandar Vučić

#Srbija

#Turska

'