AKTUELNO

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sastala se danas sa predsednikom Odbora za odnose sa EU nemačkog Bundestaga Ginterom Kirhbaumom, sa kojim je razgovarala o skupštinskim aktivnostima na polju evropskih integracija.

Gojković je istakla da je održavanje parlamentarne konferencije dobar pokazatelj posvećenosti Narodne skupštine procesima evrointegracija imajući u vidu njihov izuzetan značaj za Srbiju, region Zapadnog Balkana i čitavu Evropu, saopšteno je iz skupštine.

Ona je naglasila da parlament ulaže veliki napor na ciljevima punopravnog članstva u EU, kroz harmonizaciju zakonodavstva sa pravom EU, kao i da Narodna skupština veliku pažnju poklanja razvijanju dijaloga i saradnje sa parlamentima u regionu.

Kirhbaum, koji boravi u Beogradu u okviru parlamentarne konferencije ''Idejom EU do mira i razvoja", naglasio je da je važno što Srbija odlučno korača na svom putu ka EU, kao i da Nemačka prepoznaje napor koji Srbija ulaže i da pruža podršku na tom putu.

On je ukazao da je regionalna saradnja izuzetno važna i da je u cilju jačanje te saradnje pokrenut i "Berlinski proces".

Dvoje zvaničnika su se osvrnuli na izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije na putu EU i aktivnostima Narodne skupštine u tom okviru.

Pročitajte još: Brnabić za Pink: Očekujem da u Sofiji svi budu spremni da čuju poruke Vučića

#EU

#Maja Gojković

#Skupština

'