AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednicom Interparlamentarne unije (IPU) Gabrijelom Kuevas Baron o budućim ciljevima i aktivnostima, kao i saradnji sa ovom važnom međunarodnom parlamentarnom organizacijom, čija je Srbija aktivna članica punih 127 godina.

Premijerka je ukazala je da se Srbija u potpunosti zalaže za ciljeve i deli vrednosti koje predstavlja Unija, pre svega, kada je reč o promociji mira i aktivne međunarodne saradnje o pitanjima od globalnog značaja, odbrani i promociji univerzalnih ljudskih prava, rodne ravnopravnosti i prava deteta.

Posebna pažnja, naglasila je predsednica vlade, u Srbiji se pridaje pitanjima mladih, rodne ravnopravnosti i pođednake zastupljenosti polova i u prilog tome navela da dve najvažnije institucije u Srbiji - Narodnu skupštinu i vladu vode žene, a parlament ima više žena poslanica u odnosu na globalni prosek što je za Srbiju, kao zemlju kandidata za članstvo u EU, veoma značajno.

Brnabić se još jednom zahvalila Meksiku na doslednom poštovanju principa međunarodnog prava i podrške u vezi sa Kosovom i Metohijom, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

Foto: Tanjug

Predsednica IPU Gabrijela Kuevas Baron pohvalila je aktivno učešće Srbije u toj organizaciji, kao i napore koje naša država ulaže kada je reč o reformama pravosuđa, vladavine prava i drugim oblastima od izuzetnog značaja za evropski put i ekonomsku i političku stabilnost zemlje.

Kuevas Baron je saglasna da je za Srbiju važna razmena iskustava sa IPU u sprovođenju Agende održivog razvoja, kroz događaje kao što je Regionalni seminar o ciljevima održivog razvoja, koji se održava u Beogradu 24. i 25. maja u organizaciji IPU i Narodne skupštine Srbije.

Foto: Tanjug

Pročitajte još: Paunović kritikuje, a potrošio preko 100 miliona na tzv. lizing radne snage

#Ana Brnabić

#Sastanak

'