AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa predsednicom Interparlamentarne unije (IPU) Gabrijelom Kuevas Baron, senatorkom iz Meksika, koja boravi u poseti Beogradu radi učešća na Regionalnom seminaru o Ciljevima održivog razvoja, u organizaciji IPU i Narodne skupštine Srbije.

Dačić je naglasio da je Srbija u kontinuitetu već punih 127 godina članica ove najveće parlamentarne međunarodne organizacije, kao i da IPU vidimo kao veoma važnu organizaciju koja se bavi aktuelnim globalnim temama često u saradnji sa Ujedinjenim nacijama.

Predsednica Interparlamentarne unije pohvalila je dosadašnje angažovanje i nastup Republike Srbije u oviru Interparlamentarne unije, ocenivši da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje, kao i dodatno angažovanje Srbije u IPU, navodi se u saopštenju MSP.

U razgovoru je istaknuto da će poseta predsednice IPU Gabrijele Kuevas Baron u značajnoj meri doprineti daljem unapređenju interparlamentarnog dijaloga, parlamentarne diplomatije i saradnje sa IPU.

Jedna od glavnih tema sastanka bila je i implementacija Agende Ujedinjenih nacija za održivi razvoj do 2030. godine, čemu Vlada Republike posvećuje značajnu pažnju.

Pročitajte još: ODLUKA U PONEDELJAK: Skupština Srbije o izboru Malog za ministra! Mali: Boriću se za dobrobit građana Srbije

#Ivica Dačić

#Sastanak

'