AKTUELNO

Turska ohrabruje investiranje u Srbiju, rekao uoči posete Beogradu premijer Davutoglu

U ponedeljak u posetu Srbiji stiže turski premijer Ahmet Davutoglu. Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u sa Davutogluom, a svečani doček premijera Turske biće organizovan ispred Palate Srbija. Biće održan i srpsko-turski poslovni forum, na kojem će biti predstavljene mogućnosti za investiranje turskih kompanija u Srbiji.

Na forumu će biti predstavljeni potencijali, mehanizmi i projekti za moguće investicije turskih kompanija u Srbiji, kao i uspešno realizovane investicije Halkbanke. - Srbija ove godine očekuje rekordnu spoljno-trgovinsku razmenu sa Turskom u vrednosti od milijardu evra - izjavio je ministar trgovine Rasim Ljajić.

- Kao turski premijer uveravam vas da, sa razvojem pravnog sistema koji je kompatibilan sa slobodnom i kompetitivnom tržišnom privredom, ohrabrujemo i nastavićemo da ohrabrujemo naše firme da više investiraju u Srbiji. Međutim, naše firme koje su često i deo multinacionalnih partnerstava investiraće samo ako postoji povoljna, efikasna i fer klima za investiranje - kazao je Davutoglu u intervjuu za "Danas".

Autor: D. Jovanović

'