AKTUELNO

Približava rasplet kosovskog pitanja, a broj napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu se konstantno povećava.

Predrag Jeremić, urednik portala "Embargo", povodom napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rekao je da je strašno što u pojedinim dnevnim listovima, kako je rekao, u listu Danas, jedan političar tajkun, Dragan Đilas, proziva nekoga, govori kako neko živi i provodi se.

- Zamislite političara koji tako proziva. Skandalozno je da na N1 televiziji, ili kako mnogi vole da kažu, američku televiziju, dođe sudija Majić iz Apelacionog suda i koji napada predsednika države, ministra policije i šefa BIA-e, zato što spominju slučaj Cvetković - naglasio je Jeremić.

Foto: Printscreen

Kako kaže, sudija Apelacionog suda meša se u rad Tužilaštva, a ne postavlja pitanje šta se dešava u njegovom sudu.

- Kako je moguće da se poništi presuda za ove žandarme. Za slučaj brutalnog prebijanja civila, u centru grada. Pripadnik žandarmerije može da primenjuje silu samo kada mu je život ugrožen i nema drugo rešenje, a u ovom slučaju je ceo svet video kako oni jure civile ulicom i besomučno ih udaraju pendrecima - istakao je Jeremić.

On dodaje da su žandarmi bili tu da zatvore prolaz i da nikako nisu smeli da nad civilima primenjuju silu.

- Sada se presuda za to poništava, opet u istoj funkciji. Opet u funkciji stalnog unošenja nekog nemira, kada narod već nije hteo da bira neke ljude na izborima, izgleda da je potrebno da se stalno prave tenzije, pa se napada porodica predsednika, bilo da je u pitanju sin ili brat - naglasio je Jeremić.

Po njegovom mišljenju pravosuđe po nečijim instrukcijama unosi nemir i diže tenziju.

Foto: Printscreen

Aleksandar Crnomarković, novinar "Informera" rekao je da su to bili istrenirani ljudi iz žandarmerije koji su krenuli na elitnu vojnu formaciju.

- Tu je žandarmerija krenula na Kobre. Nisu tri goloruka čoveka mogla da ugroze odred žandarmerije - ocenio je Crnomarković.

#Aleksandar Vučić

#Predrag Jeremić

#Žandarmerija

'