AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas političkog direktora Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričarda Mura, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je izrazio interes Srbije za jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, kao i za razvoj ekonomske saradnje i povećanje broja i obima njihovih investicija. On je takođe zahvalio na podršci evrointegracijama Srbije.

Predsednik Vučić je zahvalio Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na posvećenosti Berlinskom procesu, čiji se Samit održava sledećeg meseca u Londonu. On je rekao da su teme bezbednosti, koje će uz infrastrukturno i digitalno povezivanje regiona biti prioritet londonskog Samita, od velikog značaja za mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana.

Foto: Tanjug

Politički direktor Mur je naglasio da je organizacija Samita izraz želje Ujedinjenog Kraljevstva da, uprkos izlasku iz Evropske unije, pokaže posvećenost regionu Zapadnog Balkana i njegovoj evropskoj budućnosti.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Dvojica sagovornika su razmotrili situaciju u regionu. Politički direktor Forin Ofisa je iskazao podršku dijalogu Beograda i Prištine, povodom koga je srpski predsednik rekao da je Srbija otvorena za kompromis, ali da ne pristaje na poniženja.

#Aleksandar Vučić

#Britanija

#Ričard Mur

#Srbija

'