AKTUELNO

Marina Komad, savetnica za medije Borisa Tadića i Konstantin Samofalov, portparol njegove Socijaldemokratske stranke polemisali su danas na Tviteru o ulozi Dragana Đilasa u propasti Demokratske stranke.

Komadova i Samofalov smatraju da je želja rukovodstva DS da uđe u savez sa Đilasom "stokholmski sindrom" jer je upravo on kriv za njihovu propast

- Tadića je DS nazivala izdajnikom jer je napustio i osnovao SDS i to nakon što je DS doveo do istorijskih uspeha. Kako danas DS zove Đilasa koji je doveo do jednocifrenog rezultata, potom je napustio, pa osnovao Savez, a na prošlim izborima joj bio protivkandidat. Vođom? - napisala je Tadićeva savetnica.

Odgovarajući na status jedne tviterašice koja je stala u odbranu Đilasa, optužujući Tadića da je "izdao" DS, u polemiku se uključio i Samofalov:

- A šta je po tim merilima za DS onda Đilas? Doveo DS na 5%, napustio je kapetanski nakon tog brodoloma, i kandidovao se protiv nje na izborima za Beograd. Je l' se to zove Stokholmski sindrom?

Zatim se ponovo javila Marina Komad:

- Nešto ste pomešali... Tadić bio protiv saradnje sa SNS, pobedila Đilasova struja koja je bila za. Nakon prvih brodoloma pod Đilasom, Tadićc tražio reforme, kolektivno predsedništvo do pred izbore, da se spasi šta se spasiti može. Đilas i većina tada u DS odbili - napisala je Komadova.

#Boris Tadić

#Demokratska stranka

#Dragan Đilas

'