AKTUELNO

Ovce koje su dobili su im od velikog značaja.

Sedmočlana porodica Arsenijević iz Banovog Dola živi od poljoprivrede. Obrađuju zemlju, u plastenicima uzgajaju povrće a bave se i stočarstvom. Ovce koje su dobili su im od velikog značaja.

- Bavimo se isključivo poljoprivredom. Živim sa ocem i majkom, imam troje maloletne dece. Obrađujemo šest hektara zemlje, imamo krave, svinje i dobro su nam došle i ove deset ovce koje smo dobili. Biće nam od velikog značaja - rekao je Ivan Arsenijević.

Deset ovaca dobila je i petočlana porodica Virijević iz Rudara kod Zvečana.

- Ostao sam bez posla pre četiri godine i odlučio da se bavim poljoprivredom. Imam ovce, ćurke, pilad... Zahvaljujem se Kancelariji za Kosovo i Metohiju i Republici Srbiji što misle na nas i pomažu nam - rekao je Vukić Virijević.

On je istakao da će donacija pomoći boljem i ekonomski sigurnijem životu njegove porodice. Kancelarija za Kosovo i Metohiju podelila je 200 ovaca porodicama u šest opština u južnoj srpskoj pokrajini. Ovce su donacija privrednika Srbije na čelu sa Zdravkom Mihićem iz Paraćina.

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović je rekao da veruje da će meštanima kosovskih sela pomoć ublažiti nedaće i poboljšati kvalitet života i obećao da će Srbija nastaviti da se brine o svojim građanima na Kosovu i Metohiji.

- Na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića i uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju i direktora Kancelarije Marka Durića bili smo u situaciji da poslednjih dana podelimo 200 ovaca u šest opština na KiM ugroženim porodicama kojima je potrebna pomoć kako bi smo im omogućili da ostanu i opstanu na ovim prostorima uz našu malu pomoć i uz njihov veliki trud - rekao je Bojović.

Pomoć srpskom stanovništvu na KiM je još jedna u nizu koja je usledila nakon posete predsednika Aleksandra Vučića Lapljem Selu.

#Donacija

#Kosovo i Metohija

#Ovca

'