AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da danas na sednici Skupštine grada, na kojoj je usvojen rebalans budžeta i odluke o projektima od vitalnog značaja za Beograđane, nisu bili odbornici “Saveza za Srbiju” Dragan Đilas i Nikola Jovanović i istakao da je odbornicima mesto u Beogradu.

Jovanović je ranije danas na svom tviter profilu objavio fotografiju iz Pariza i napisao “Juče i danas sastanci u najlepšem gradu na svetu. Sledeća stanica Madrid”.

- Za Đilasa nije ništa neuobičajeno da ne prisustvuje sednici, jer je on i u prošlom mandatu, za četiri godine, bio samo na jednoj sednici, ali ono što nas je iznenadilo je to što smo videli da je Jovanović na svom profilu postavio sliku iz Pariza, da se hvalio da je u vreme sednice u Parizu i rekao da je Pariz najlepši grad na svetu - naveo je Vesić za Tanjug.

Kako je dodao, za nekog ko je odbornik skupštine grada Beograda, Beograd bi trebalo da bude najlepši grad na svetu, a pogotovo za nekoga ko pretenduje da vodi Beograd.

- Shvatili smo gde je Đilasov pomoćnik Nikola Jovanović, ali još uvek ne znamo gde je Dragan Đilas, verovatno u nekom drugom gradu koji je za njega najlepši na svetu - rekao je Vesić.

On je istakao da je očigledno da se “šarolika koalicija u kojoj su i Dveri, i Đilas, i razne stranke podelila”.

- Vuk Jeremić putuje po svetu od Hongkonga pa nadalje. Nikola Jovanović i Dragan Đilas glume evropejce, a sa druge strane imate Dveri i (Slavišu) Ristića sa Kosova koji preti predsedniku Vučiću ubistvom i tvrdi da će proći kao premijer Zoran Đinđić - rekao je Vesić.

On kaže da je očigledno da ta koalicija obuhvata sve koji mrze Vučića - jedni prete ubistvom Vučiću, drugi pokušavaju da se prikažu kao Evropljani ili kao svetski putnici, a ustvari ne nude nikakvu politiku i to se videlo danas u Beogradu.

On je ponovio da je odbornicima Skupštine grada mesto u Beogradu i ponovio da bi svakom odborniku, a pogotovo onom ko pretenduje da vodi srpsku prestonicu, Beograd trebalo da bude najlepši grad na svetu.

- To, nažalost, izgleda nije slučaj sa Nikolom Jovanovićem, a izgleda ni sa Đilasom - zaključio je Vesić.

#Goran Vesić

#Opozicija

#Skupština Srbije

'