AKTUELNO

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, završen je danas u Beogradu posle više od četiri sata.

Sastanak predsednika Vučića sa predstavnicima Srpske liste nije bio najavljen, a tema razgovora je, kako se pretpostavlja, razvoj događaja na i oko Kosova i Metohije.

On je naglasio da je u predstojećem periodu veoma važno koordinisano delovanje vlasti u Beogradu i predstavnika Srpske liste u Privremenim institucijama samouprave u Prištini, kako bi se u najvećoj meri osnažili politički i diplomatski kapaciteti za odbranu srpskih državnih i nacionalnih intresa.

Sa predstavnicima Srba sa Kosmeta, o političko-bezbednosnoj situaciji u pokrajini i procesu dijaloga Beograda i Prištine danas je razgovarao predsednik Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Pročitajte još: Istraživanje Antidota: NAPADI NA VUČIĆA ODVIJAJU SE PO ISTOM OBRASCU KAO NAPADI NA ĐINĐIĆA

Foto: Tanjug

Politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije pružili su punu podršku predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije u nastojanjima da se problemi na Kosovu i Metohiji reše pronalaženjem kompromisnog rešenja, koje će biti garant opstanka i napretka srpskog naroda u pokrajini.

U delegaciji Srpske liste, koju je predvodio predsednik Goran Rakić, bili su politički predstavnici Srba sa juga, severa i centralnog dela Kosova i Metohije, navedeno je u saopštenju.

#Aleksandar Vučić

#Kosovo i Metohija

'