AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je danas Srbima sa Kosova i Metohije da, bez obzira šta se u budućnosti bude dešavalo, biće bezbedniji i imaće veću podršku države Srbije.

-Ono što danas želim da poručim svakom Srbinu na KiM: Imate našu reč da šta god bude bilo u narednom periodu imaćete samo više, nemojte da vas bilo ko laže, nećete imati manje ni novca, bićete bezbedniji - kazao je Đurić u Kosovskoj Mitrovici na sastanku sa predstavnicima Srpske liste.

On je istakao da oseća odgovornost svaki put kada stane ispred Srba u Kosovskoj Mitrovici i na svakom drugom mestu u južnoj pokrajini.

- Danas sam došao između ostalog da vam kažem da se ponosim vašom izdržljivošću i hrabrošću, da se ponosim vašom izdržljivošću da podnesete neverovatnu kampanju laži - kazao je Đurić.

Naveo je da je ponosan na jedinstvo Srpske liste i srpskog naroda koji je tu političku opciju, koja je jedinstvena sa politikom države Srbije, podržala 90 odsto i istakao da se u teškom i neizvesnom vremenu došlo do sloge srpskog naroda na KiM.

- Ne želim da vam govorim koliko bi nam situacija bila teža da nije tako, koliko bi svi naši neprijatelji i protivnici voleli da imamo svaku opštinu okrenutu jednu protiv druge, da je na svakom čelu naše opštine različita partija i da znaju da o budućnosti KiM ne treba da razgovaraju ni sa predsednikom Srbije, ni sa Vladom, ni sa bilo kim drugim, već da o tome mogu da se cenjkaju kao na pijaci - kazao je Đurić.

Istakao je da oni koji čine Srpsku listu nisu dozvolili niti će dozvoliti da ih iko vređa govoreći im da su "takozvani Srbi", "takozvana Srpska lista".

- Oni su tobože pravi Srbi, jer su za to da celo Kosovo i Metohija bude nezavisno, kao što je Sonja Biserko, kao i Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, valjda su oni veći Srbi od vas koji se borite da ovde nešto za sebe izdejstvujete - rekao je direktor vladine Kancelarije.

Poručio je da se neće dozvoliti da sever KiM ne bude u Srbiji, "ostaćemo istrajni i ujedinjeni".

Naučili smo da ovde moramo da budemo složni", kazao je Đurić i naveo da je predsednik Aleksandar Vučić naložio da na severu KiM i u svakoj srpskoj sredini i južno od Ibra u narednom periodu, do kraja godine, treba da se realizuju svi započeti projekti, kao i da se razgovara sa gradonačelnicima šta je to što u svakoj opštini na KiM novcem iz budžeta Srbije može da se uradi.

#Marko Đurić

'