AKTUELNO

Koalicioni partneri Dragana Đilasa, Boško Obradović i Vuk Jeremić, večeras slave jer su uspeli u nameri da sačuvaju celovitost lažne države Kosovo.

Slavljenička atmosfera večeras vlada u stranci Vuka Jeremića, gde, kako saznajemo, ne kriju zadovoljstvo zbog toga što će lažno Kosovo ostati celovito, uprkos nastojanju predsednika Vučića da Srbija u sporu sa Prištinom ne ostane praznih ruku.

Podsetimo, danima unazad lideri srpske opozicije su pozivali na vojni udar i sukobe na ulicama Beograda i drugih srpskih gradova. Nevladine organizacije sa Natašom Kandić i Sonjom Biserko na čelu besomučno su slale pisama u Brisel u kojima su decidno tražile da se sačuva multietničko i celokupno Kosovo.

Setimo se, reč je o istim onim ljudima za čije vlasti je 2008. Kosovo dobilo "nezavisnost", istim onim ljudima koji su se izglupirali pred Međunarodnim sudom pravde 2009. i gotovo omogućili legalizaciju te "nezavisnosti", isti oni koji su 2011. postavili carinu na Jarinju i tako jasno pokazali da su se Kosova odrekli.

Verovatno je za celu ovu družinu, koju su sabrali mržnja prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ljubav prema novcu i funkcijama, kao nagrada odjeknula vest da je Angela Merkel izjavila da nema promena granica na Balkanu.

Bez obzira na to što je tom izjavom Merkelove zadat snažan udarac srpskim interesima na Kosovu i Metohiji, društvo koje pored Biserkove i Kandićeve čine Dragan Đilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić, otac Sava Janjić i Rada Trajković proslavljaju pobedu svoje „dosledne“ politike za jedinstveno Kosovo, koje će, ako bude po njihovom, biti isključivo albansko, a nimalo srpsko.

A evo i dokaza da se slavi u taborima Jeremića i Obradovića.

#Boško Obradović

#Vuk Jeremić

'