AKTUELNO

Podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u nastojanjima da se pitanje Kosova i Metohije reši u najboljem interesu Srbije i Srba u pokrajini pružili su danas i član Predsedništva SNS Milosav Miličković, kao i odbori stranke iz Požege, Lebana i severnog Banata.

- Svi glasnogovornici i poltroni Saveza za pljačku Srbije koji su u svom mandatu kumovali nezavisnosti Kosova, omogućili da se pitanje nezavisnosti Kosova iz UN prebaci pred MSP, danas pozivaju na puč i dižu glas protiv Vučića samo zato što ima hrabrosti da reši višedecenijsko goruće pitanje i da ga ne ostavlja našim pokolenjima u amanet - naveo je Miličković.

On je, u pisanoj izjavi, dodao da su građani Srbije, kao i Srbi iz južne pokrajine, videli kako izgleda briga „tajkuna Đilasa, Jeremića, Obradovića, Tadića i preostalih iz lopovske svite“, te da su ih zato Vučić i SNS pobeđivali na izborima, pa čak i onima za mesne zajednice.

- Za razliku od njih predsednik i te kako obilazi i razgovara sa narodom, pruža im podršku i štiti interes Srbije i građana uvek i svuda - naveo je Miličković i pozvao građane na jedinstvo u podršci predsedniku.

Podršku je pružio i Opštinski odbor SNS Požega, koji u saopštenju osuđuje svaki vid pretnji, poziva na nasilje i napade koji su, kaže, u poslednje vreme sve učestaliji i brutalniji, a posebno napade na članove porodice predsednika Srbije.

Poručuju da podržavaju politiku reformi, reda, rada i napretka Srbije i da neće dozvoliti da se Srbija vrati unazad, „u doba kada su je Đilas, Jeremić, Obradović i ostali uništavali na svakom koraku“.

- Uprkos sramnim pokušajima da se izazovu neredi u Srbiji da se uruši njena stabilnost i ugled, za koje se Vučić izborio, nastavićemo da radimo za bolju budućnost naše zemlje, koja je tek sada, posle mnogo godina, na pravom putu napretka  - navodi se u saopštenju.

Povereništvo SNS Lebane navodi da predsednik vodi državnu i nacionalnu politiku u okolnostima koje su vrlo teške, ali da su sigurni u njegove namere i odgovornost prema očuvanju mira i stabilnosti.

Dodaju da su građani Lebana najbolji svedoci dešavanja na KiM, jer se nalaze na samo par kilometara od administrativne linije.

I odbori SNS u severnom Banatu osudili su napade na predsednika „od strane Saveza za sopstvene džepove“, koji čine oni kojima je, kažu, jedini smisao bavljenja politikom „izazivanje nereda, haosa i krvoprolića, pljačka sopstvenog naroda i uništavanje svega što je Srbija postigla zadnjih godina“.

Zato članovi SNS iz Kikinde, Ade, Sente, Čoke, Novog Kneževca i Kanjiže pružaju podršku predsedniku da istraje u borbi za bolju i jaču Srbiju, nađe rešenje za probleme i pritiske sa kojima se susreće na putu.

Podršku je pružio i član Izvršnog odbora SNS Dragomir Petronijević koji je istakao da Vučić predvodi tešku borbu, koja traje decenijama, za bolje sutra srpskog naroda, dok pojedinci u našem društvu ne shvataju značaj ovog momenta i „guraju klipove u točkove koji voze napred“.

#Aleksandar Vučić

#Kosovo i Metohija

#SNS

'