AKTUELNO

Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je danas sa ambasadorom NR Kine u Srbiji Lijem Mančangom o unapređenju odnosa dve države u oblasti pravosuđa i usklađivanju pravnih propisa, koji doprinose i daljem jačanju privredne saradnje i pravne sigurnosti.

Kuburović i Li su se saglasili da intezivna privredna delatnost koja postoji između dve države ukazuje na neophodnost unapređenja pravne i pravosudne saradnje i usklađivanje propisa, saopšteno je iz kabineta ministarke.

Oni su istakli uverenje da će tekstovi novih ugovora koji će dodatno regulisati međunarodnu pravnu pomoć i saradnju uskoro biti usaglašeni između dva ministarstva pravde, kako bi bili potpisani u što skorijem periodu.

Foto: Tanjug

Tokom satanka Li je rekao da Srbija uživa veliki ugled u Kini, kao i da Srbija i Kina jedna drugoj pružaju iskrenu i prijateljsku podršku, dok je Kuburović još jednom zahvalila na pozivu na međunarodni forum "Jedan pojas, jedan put" održanom u julu ove godine u Pekingu, na kojem je učestvovala kao predstavnik Vlade Srbije.

Ministarka pravde je naglasila da je njoj i njenoj delegaciji tom prilikom ukazano veliko poštovanje i gostoprimstvo.

#Nela Kuburović

'