AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, sa kojim je razgovarao o saradnji dveju zemalja i budućim kontaktima najviših zvaničnika.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da kontinuirani politički dijalog Srbije i Rusije doprinosi razvoju celokupnih odnosa na obostranu korist. Predsednik Vučić je upoznao ambasadora Čepurina sa najnovijim, uspešnim ekonomskim pokazateljima, koji garantuju stabilan napredak srpske privrede i ujedno podržao mere koje predsednik Putin preduzima radi razvoja ruske privrede, sa nadom da će dobri politički odnosi podstaći bolje ekonomske veze Srbije i Rusije.

U razgovoru je konstatovano da postoje velike mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, poput poljoprivrede, saobraćaja, energetike, kao i u oblasti informacionih tehnologija. Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su, tim povodom, zaključili da bi održavanje velikog Poslovnog foruma u skorijoj budućnosti bilo od najvećeg značaja za unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmene.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su razgovarali o stanju dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Vučić je ukazao na potrebu postizanja stvarnog kompromisa i trajnog rešenja, koje ne bi ugrozilo nacionalne i državne interese Srbije.

Ambasador Čepurin je, tim povodom, istakao da će Rusija nastaviti da pruža aktivnu i svestranu podršku Srbiji, između ostalog u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama.

#Aleksandar Vučić

#Aleksandar Čepurin

#Beograd

#Priština

'