AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji "velika diplomatska pobeda" Srbije.

Vulin je gostujući na Javnom servisu ocenio da je Vučićeva poseta srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji pokazatelj da je Srbija postala ravnopravan faktor u medjunarodnim odnosima.

- Ova poseta je meĐunarodna pobeda Aleksandra Vučića, ona pokazuje da su se stvari u medjunarodnoj zajednici promenile za Srbiju zahvaljujući radu Aleksandra Vučića od 2012. godine - kazao je ministar.

Upitan za bezbednosne izazove posete srpskog predsednika Kosovu i Metohiji, Vulin je kazao da je situacija "veoma složena" ali da nadležne službe Srbije "budno" prate sva dešavanja na terenu kao i da će učiniti sve da ne dodje do bilo kakvog ugrožavanja Vučićeve bezbednosti.

- Uvek postoje ekstremisti kojima nije u interesu da se postigne kompromisno rešenje ali i u Prištini i u međunarodnoj zajednici moraju da shvate da je odnos prema bezbednosti Aleksandra Vučića odnos prema Srbiji - rekao je ministar.

Govoreći o današnjoj svečanosti na kojoj će u Beogradu biti promovisana najmladja klasa oficira Vojske Srbije, Vulin je najavio da će kako je rekao, "posle dugo vremena", biti izvršen prelet tri lovačka aviona Mig-29 koji će nositi imena pilota poginulih u odbrani Srbije, po tri aviona "Supergaleb G-4" i "Orao" kao i tri helikoptera "Gazela".

#Aleksandar Vulin

'