AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić izrazila je danas u razgovoru sa predsednikom Interpola Mengom Hongvejom zadovoljstvo zbog činjenice što je Srbija petu godinu zaredom svrstana među deset najpoželjnijih partnera ove međunarodne organizacije.

Ona je zahvalila predsedniku Interpola na izuzetnoj saradnji koju imamo sa ovom međunarodnom organizacijom, najznačajnijom u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i novih oblika svetskih bezbednosnih pretnji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Foto: Tanjug

- Ponosna sam na činjenicu da je Srbija petu godinu zaredom svrstana među deset najpoželjnijih partnera Interpola - naglasila je Brnabić u razgovoru i obećala još posvećeniju saradnju u budućnosti.

Predsednik Interpola Meng Hongvej ocenio je posetu Srbiji veoma uspešnom i naglasio da je Srbija najaktivniji i najvažniji partner ove međunarodne organizacije u regionu.

Foto: Tanjug

On je zahvalio na podršci koju je dobio od Srbije prilikom izbora na ovu odgovornu i značajnu funkciju.

Premijerka Brnabić je Meng Hongveju, koji je ujedno i zamenik kineskog ministra javne bezbednosti, zahvalila na odličnoj saradnji nadležnih institucija Srbije i Kine u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, a NR Kini na principijelnom poštovanju međunarodnog prava i podršci Srbije u Interpolu i drugim međunarodnim organizacijama u zaštiti teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, navodi se u saopštenju.

#Ana Brnabić

#Interpol

#saradnja

'