AKTUELNO

Formiranje Suda za zločine OVK predstavlja neku vrstu političkog pritiska na Prištinu, smatraju sagovornici Televizije Pink.

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Politika" Žarko Rakić kaže da je dobro što je konačno ustanovljen ta sud, ali da je sada pitanje kada zaista početi da radi.

Kako je primetio, ako se stvari budu odvijali tempom kao do sada neće skoro biti podignuta optužnica, a do prve presude ćemo se verovatno načekati, imajući u vidu da je sud foirmiran posle 10 godina.

- Sud za zločine OVK je neka vrsta političkog pritiska, ozbiljog pritiska, opomena liderima iz Prištine da ne mogu da se ponašaju samovoljno, da se zna ko je gazda i da mogu da završe na optuženičkoj klupi, ali drugačije nego u Hagu, gde su bili svi redom osolobađani, gde nije bilo volje da se niko osudi - istakao je Rakić.

Urednik crne hronike u dnevnom listu "Večernje novosti" Nikola Nedeljković ukazuje da se priča o razgraničenju Srba i Albanaca sve više pojavljuje i u ozbiljnim međunarodnim krugovima i sve vreme je to neka centralna tema.

Foto: RTV Pink

- To postaje ozbiljan predlog na stolu, ali videćemo kako će se uobličiti ta konačana ideja o rešenju… - neveo je Nedeljković.

Prema njegovim rečima, formiranje suda OVK jeste neka vrsta političkog pritiska, glavno pitanje je kako će lideri iz Prištine izbeći taj sud, jer su oni nosioci zločina.

Urednik vesti u dnevnom listu "Srpski telegraf" Borko Kašanski kaže da se požurilo sa sudom za OVK da bi se stavilo do znanja ljudima u Prištini, koji se protive bilo kakvom dogovoru i razgovoru i dogovor u sa Beogradom, pre svega Haradinaju i Veseljju, ko je gazda.

Kašanski je naveo da bi prema sazanjima tog lista, prvi na optužnici mogao sa se nađe brat Ramuša Haradinaja, Daut Haradinaj kao neka vrsta opomene, a nakon toga is am Haradinaj.

#Mediji

#OVK

'