AKTUELNO

Odgovore otkrijte u emisiji "Pravac".

Pitanje koje se najčešće postavlja u Srbiji prethodnih meseci je svakako da li će biti i parlamentarnih  izbora i da li će na predsedničkim biti zajedničkog kandidata opozicije.

Gostujući u emisiji "Pravac" koja se emituje na kanalu Pink3, Televizije Pink svoja mišljenja o ovim pitanjima dali su Jakša Šćekić šef dopisništva Rojtersa i Vladimir Vuletić sociolog.

Odmah posle parlamentarnih izbora na kojima je opozicija loše prošla. Niko od članova nije pričao o lošem rezultatu već o zajedničkom kandidatu na predsedničkim izborima.

Foto: Printscreen Youtube

- Dosta je rano da se priča o tome. Srbija stalno živi i stalno je u kampanji. Ne moramo da imamo izbore svake dve godine. Ovo je prvi put posle dugo vremena da imamo predsednika u čijoj funkciji nije koncentrisana vlast. Urbana legenda je ta da Milošević nikada nije želeo da bude premijer zato što on mnogo radi. Sada imamo gde premijer ima svu vlast, a predsednika koji radi po Ustavu. To je dobro. Mislim da Aleksandar Vučić ne bi trebalo da bude predsednički kandidat - rekao je Jakša Šćekić.

On je dodao da ne veruje u zajedničkog kandidata opozicije.

- Ne verujem da će biti zajednički kandidat opozicije. Ja čekam da vidim šta će uraditi Vuk Jeremić i tu se lista ozbiljnih kandidata završava - istakao je on.

Foto: Printscreen Youtube

Vladimir Vuletić bio je sličnog mišljenja.

- Moguć je jedan kandidat opozicije, ali da to, po njima, bude baš njihov kandidat. Teško će to da se izvede. U prvom krugu će verovatno svako da proba svog kandidata, a onda da se u drugom krugu stvara koalicija da proba da se pobedi protivnički kandidat - dodao je on.

N. Petričević

#Emisija Pravac

#Jakša Šćekić

#Predsednički izbori

#Televizija Pink

'