AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić istakao je cilj onoga što se dešava na Gazivodama da se zaplaši srpski narod.

- Cilj je da zaplaše srpski narod na Kosovu i Metohiji. Sve ovo se desilo na oči međunarodne zajednice koja nije reagovala i svi koje smo zvali i obavestili šta se desilo, ćutali su. Nema odgovora ni iz EU ni iz NATO-a - kazao je Đurić.

On je potvrdio da su oko jezera Gazivode raspoređene specijalne jedinice kosovske policije, kaže da je ROSU na severu Kosova i Metohije mimo svih dogovora i sporazuma, i da su tamo kako bi Hašimu Tačiju omogućili da obiđe to jezero.

Kako je ukazao specijalne jedinice paravojne formacije ROSU naoružžane do zuba napale su i zauzele jezero Gazivode.

- Tači i njegovi naoružžani teroristi uradili su to da bi Tači mogao slobodno da se šeta, slika i vozi u čamcu po jezeru Gazovde. Da bi do toga došlo, morali su da sklone i uhapse sve sa puta. U centru za ekologiju i razvoj sporta su vezali ljude i hapsili sa ciljem da zauzmu i zastraše ceo srpski narod na KiM - istakao je Đuric.

Kako dodaje, Srbija je upozorila sve da neće tolerisati bilo kakav oblik nasilja prema našem narodu na Kosovu i Metohiji.

- Srbija neće dozvoliti da se vrši teror nad našim narodom na Kosovu i Metohiji - ističe Đurić.

Odgovarajući na pitanje novinara Đurić je rekao da u ovom trenutku Vučić ima sastanak sa vojnim i policijskim zvaničnicima.

- Mogu da kažem da će i državne institucije preneti akcije u skladu sa Rezolucijom 1244 koje su potrebne da se zaštiti narod na KiM - izjavio je Đurić.

Podsećanja radi, pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU raspoređeni su danas pre podne u neposrednoj blizini brane i veštačkog jezera Gazivode, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti.

#Marko Đurić

'