AKTUELNO

Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, rekao je da su se pripadnici specijalne jedinice ROSU povukle sa severa Kosova i Metohije danas popodne oko 16 časova

Đurić je rekoa da je Beograd dobio izvinjenje od pojedinih zapadnih ambasada ,koje su ranije tvrdile da ROSU nisu ni bile prisutne na severu KiM.

To samo pokazuje od koga su pojedini domaci mediji dobijali informacije da jedinica ROSU nema na severu", rekao je Đurić.

- Uhapšeni su Nemanja Milovanović, Miloš Milić, radnici Centra za ekologiju i sport, kao i građevinski radnici Nikola Jurović i Nenad Galjak i oni su zadržani u tom objektu. Kao što vidite, lažu, da tamo nisu došle jedinice ROSU. Oni nemaju šta da traže na severu KiM i oni su tu suprotno međunarodnim i domaćim pravnim aktima - istakao je Đurić.

Kako dodaje ovo je još jedan dokaz da narod na KiM ne može da računa na KFOR.

- Jasno je i da je laž da se ovo radi zbog unutrašnjig igrica prištinsih vlasti. Mi danas poručujemo dosta je sa igricama i vreme je da se prestane sa takvim potezima. Mi hoćemo kompromis i mir, ali ni časa nećemo časiti da zaštitimo naš narod na KiM - kazao je Đurić i dodao:

- U ovom trenutku na čitavoj teritoriji Srbije sprovode se aktivnosti vojske i policije u skladu sa naređenjem predsednika, sa ciljem da se ovakvo ponašanje Prištine zaustavi - istakao je Đurić.

Prema njegovim rečima drskost i bezobrazluk kao da nemaju kraja.

Izjava Maje Kocijančić VRHUNSKI BEZOBRAZLUK

Predsednik kancelarije za KiM Marko Đurić najoštrije je danas osudio izjavu potparolku EU Maje Kocijančić koja je ponovo pozvala obe strane na uzdržanost. -Kao da su Srbi na KiM ponovo napali sami sebe, pa obe strane poziva na uzdržanost. Smatram da je ovo vrhunac bezobrazluka i neozbiljnosti u ovako teškim okolnostima i da je to jos jednom dokazalo da nista ne treba da očekujemo od predstavnika EU - rekao je Đurić na drugoj vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije. Kocijančić je ranije danas pozvala u ime EU na mir i uzdržžanost povodom situacije na Severu Kosova.

Pročitajte još: UŽIVO NA TV PINK PRATITE SPECIJALNU EMISIJU O DEŠAVANJIMA NA KiM - VUČIĆ nakon upada ALBANSKIH SPECIJALACA na GAZIVODE hitno izdao naredbu: Vojska u najvišem stanju borbene gotovosti!

Đurić je naveo da su Srbi na severu Kosova i Metohije započeli okupljanje na više lokacija i najavio da će se predsednik Srbije obratiti u 21 sat, nakon obilaska oružanih snaga.

#Gazivode

#Marko Đurić

'