AKTUELNO

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić ocenio je danas da je upad specijalaca iz Prištine u kompleks jezera Gazivode "ilegalan i nasilan čin" koji direktno ugrožava politički proces u kojem se traži kompromisno i dugoročno rešenje za Kosovo.

- Samo zahvaljujući pribranosti i državničkoj odgovornosti predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića, ova nova avantura prištinskih vlasti je propala, uz još jednu potvrdu da niko ne može da ponižava Srbiju i ugrožava srpski narod - naveo je u saopštenju Antić.

On je istakao da su "Srbija, njen predsednik i njena Vlada, potpuno posvećeni mirnom i političkom rešavanju pitanja Kosova", ali da je, nažalost, danas potvrđeno da prištinska strana želi drugačije rešenje, "uz nasilje i kršenje svih dogovora".

- Zato očekujemo brzu i odlučnu političku reakciju svih međunarodnih činilaca, kako bi vratili Prištinu u okvire dijaloga i sporazumevanja... Nasilna akcija na Gazivodama treba i nama u Srbiji da bude opomena da moramo podržati politiku odgovornog pronalaženja kompromisnog rešenja za Kosovo, dakle politiku koju zastupa predsednik Vučić, jer će nam se današnje Gazivode ponoviti na nekom drugom mestu samo ako oklevamo u postizanju kompromisa i priželjkujemo nekakvo zamrzavanje konflikta - rekao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

#Aleksandar Antić

'