AKTUELNO

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i izabrani srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, izjavio je danas da će ta stranka istrajati na tome da premijer Republike Srpske bude iz te stranke.

Što se tiče vlasti na niovu BiH, Dodik je rekao da će se založiti za formiranje "srpskog bloka", ukoliko ljudi iz opozicije to budu želeli.

On je na konferenciji za novinare, koju je direktno prenosila Radiotelevizija Republike Srpske, rekao da je zadovoljan postignutim rezultatom u samoj Banjaluci, ali ne krije da je SNSD očekivao bolji rezultat.

Čudi ga, rekao je, da je Dragan Mektić, ministar bezbednosti BiH iz SDS-a, uopšte izabran na neku funkciju, ako se zna da je upravo čovek iz te stranke ispaljivao zolju u Banjaluci.

Kao apsolutni uslov da uđe u zgradu Predsedništva BiH, Dodik je istakao da je to zastava Republike Srpske, te dodao da verruje da je kompromis po tom pitanju moguć.

- Formiraću tim koji će se baviti pravilnicima koji se tiču srpskih predstavnika u Sarajevu jer, između ostalog, neću dozvoliti da u Predsedništvu BiH ne bude zastave Republike Srpske - istakao je Dodik.

Mladena Ivanića je, kaže, pobedio u izbornoj trci za Predsedništvo BiH, jer se njegov protivkandidat dok je bio na toj funkciji nije na pravi način borio za interese Republike Srpske.

Dodik je govorio i o slučaju "Dragičević" i istakao da stoji na raspolaganju sa željom da se dođe do istine.

- Ali to se utvrđuje u Tužilaštvu - zaključio je Dodik.

#Milorad Dodik

#Republika Srpska

'