AKTUELNO

Predsednik Republike Srpske i SNSD Milorad Dodik objavio je danas tri poteza koja će prvo povući kao član Predsedništva BiH.

Prvo ću položiti zakletvu u Parlamentu Republike Srpske. Potom ću formirati tim sa kojom ću obavljati funkciju. Istovremeno, zahtevaću da zastave Republike Srpske budu svuda gde budem obavljao funkciju, rekao je Dodik.

On je dodao i da u zgradu Predsedništva neće ući dok na njoj ne budu i zastave Republike Srpske.

Dodik je rekao da će njegova stranka istrajati na tome da premijer Republike Srpske bude iz te stranke.

Što se tiče vlasti na niovu BiH, Dodik je rekao da će se založiti za formiranje "srpskog bloka", ukoliko ljudi iz opozicije to budu želeli.

On je na konferenciji za novinare, koju je direktno prenosila Radio-televizija Republike Srpske, rekao da je zadovoljan postignutim rezultatom u samoj Banjaluci, ali ne krije da je SNSD očekivao bolji rezultat.

Čudi ga, rekao je, da je Dragan Mektić, ministar bezbednosti BiH iz SDS-a, uopšte izabran na neku funkciju, ako se zna da je upravo čovek iz te stranke ispaljivao zolju u Banjaluci.

Mladena Ivanića je, kaže, pobedio u izbornoj trci za Predsedništvo BiH, jer se njegov protivkandidat, dok je bio na toj funkciji, nije na pravi način borio za interese Republike Srpske.

Dodik je govorio i o slučaju "Dragičević" i istakao da stoji na raspolaganju sa željom da se dođe do istine.

- Ali to se utvrđuje u Tužilaštvu - zaključio je Dodik.

#Milorad Dodik

#Republika Srpska

'