AKTUELNO

Više od 10 gradskih i opštinskih odbora Srpske demokratske stranke u Republici Srpskoj zatražilo je od predsednika stranke Vukote Govedarice da, zbog loših izbornih rezultata, bespogovorno podnese ostavku, objavio je portal "Infosrpska".

- Većina opštinskih odbora SDS smatra da je, pre svega, bila neozbiljna kandidatura samog Govedarice za predsednika Republike Srpske - prenosi Srna.

Odbori, takođe, smatraju da je bila greška i njegovo imenovanje za predsednika SDS, što je, kako kažu, "rezultiralo sukobima unutar stranke i njenim napuštanjem velikog broja članova i poslanika".

Na Govedaricu su posebno kivni u Bijeljini, koja se zalagala da predsednički kandidat bude Mićo Mićić, ali je njihov prijedlog ignorisan.

Gradski odbor SDS Bijeljina je uveren je da bi Mićić pobedio u izbornoj trci za predsednika Republike Srpske i da stranka ne bi, nakon više godina, doživela poraz od SNSD, kao što se to desilo sada.

Među odborima koji će ovih dana izaći sa zahtevom za hitnu smenu Govedarice su, navodi "Infosrpska", gradski, odnosno opštinski odbori iz Doboja, Zvornika, Trebinja, Gradiške, Pala, Sokoca, Istočne Ilidže...

U Gradskom odboru u Bijeljini kažu da bi Govedarica trebalo, da je korektan, da prizna poraz i da čestita SNSD-u, Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović na više nego ubedljivoj pobedi, "a ne da svoju nesposobnost sada prikriva navodnom krađom i zahtevom da se ponovo broje glasovi", navodi portal.

#Republika Srpska

#Vukota Govedarica

#sdsrs.com

'