AKTUELNO

Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije rekao je da se na račun predsednika Srbije upućuju najgore uvrede.

Martinović je prokomentarisao u najmanju ruku bizarne izjave predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedima Sejdimovića, koji je rekao da se izjavom pripadnika BIA otvara sezona “lova na veštice”.

Martinović je u Skupštini Srbije tokom rasprave ukazao da se Sejdimović juče, dok je Vučić razgovarao sa rukovodstvom Kazahstana na važne ekonomske teme, oglasio i rekao da predsednik započinje novu sezonu lova na veštice, ali da će, citirao ga je, lov ovog puta biti sistematičan i surov.

Navodeći da je Srbija treća po stopi rasta u Evropi, da je demokratska država, Sejdimović, ističe šef poslanika naprednjaka, kaže da je Vučićeva infrastruktura antizapadna, nacionalistička i proruska i da je pitanje dana kada će početi da primenjuje “Putinovske manje ili više otvorene diktaturu”.

- Očigledno je da imamo posla sa ljudima koji ne žele dobro svojoj državi, koji žele da unesu strah i nemir kod građana i koji žele da pokvare sve ono što je Srbija uradila u poslednjih nekoliko godina - rekao je Martinović.

Martinović je rekao da se nada da građani shvataju ko svakog dana radi u njihovom interesu i ko je spreman da posle dvodnevnog boravka u Kazahstanu već sutra u sedam časova ujutro otvori prvu prodavnicu Lidl u Beogradu, a istog dana i početak radova na izgardnji nove fabrike Leoni u Kraljevu.

On je primetio i da se upućuju najteže uvrede na račun poslanika, ne samo od Sejdimovića, nego i drugih ljudi koji pripadaju “intelektualnom političko-medijskom krugu”.

- (Rodoljub) Šabić je ponovo nazvao mene lažovom, za (Marijana) Rističevića je ponovo rekao da je bedni lažljivi lupež, a juče kada je Vučić bio u Kazahstanu Sejdinović pominje lov na vestice, strane plaćenika, mudžahedina - rekao je Martinović.

Kako je kazao, Vučić nikada takav rečnik nije upoterebljavao, nije pretio, ali se zato, dodaje, na račun predsednika upućuju najgore uvrede.

#Aleksandar Martinović

#Aleksandar Vučić

'