AKTUELNO

Svedoci smo skandaloznih pokušaja novopazarskih političara da uvuku policiju u svoje sukobe i razmirice u borbi za vlast, pri tom se ne libeći da sramotno daju svemu nacionalni kontekst, navodi se u saopštenju Strukovnog udruženja policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs".

- Bez namere da ulazimo u tumačenje njihovih ličnih animoziteta i motiva za različite manipulacije, podsećamo ih, da su upravo Bošnjaci ti koji čine najveći deo Policijske uprave Novi Pazar, čiji načelnik je takođe Bošnjak - navodi se u saopštenju.

Kako ističu, oni  želime da naglasime da je "i ovo prebrajanje srpskih i bošnjačkih pripadnika policije, na koje su nas prinudili, uvredljivo, ali pošto već jesu želimo da ih podsetimo da su i Srbi i Bošnjaci građani Republike Srbije".

- Ukoliko gospodi iz Pazara nije po volji policija koju čine Srbi i Bošnjaci, nismo sigurni koja je to onda druga policija koja bi trebalo da ih čuva? - navodi se još u saopštenju.

- Saopštenje gradske uprave u Novom Pazaru u kojem navode da se „ne mogu osloniti na policiju i institucije Republike Srbije u zaštiti reda i mira“ je još licemernije, s obzirom da vladajuću većinu u Novom Pazaru čini stranka čiji lider je ujedno potpredsednik Vlade Republike Srbije.

I to isti onaj lider koji svakodnevno uživa neposredno obezbeđenje iste te policije i koji se do sada nije oglašavao ni da mu smetaju policijski službenici, niti institucije Republike Srbije niti bilo šta sa prefiksom srpsko - kažu iz ovog udruženja.

#Novi Pazar

#Policija

'