AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Dvojica predsednika su razgovarala o stanju dijaloga između Beograda i Prištine, a predsednik Erdogan je istakao potrebu nastavka tog dijaloga radi nalaženja kompromisnog rešenja. Turski predsednik je ovom prilikom istakao da će podržati svaki dogovor koji postignu Srbi i Albanci.

Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Turske u stalnom usponu, jer je politički dijalog intenzivan, a ekonomska saradnja sve obimnija. Oni su konstatovali da su Bošnjaci u Srbiji, koji žive u Raško-Polimskoj oblasti ili Sandžaku, most saradnje između dveju zemalja.

Predsednik Erdogan je rekao da očekuje predsednika Vučića kao gosta na ceremoniji otvaranja novog, trećeg aerodroma u Istanbulu na Dan Republike Turske 29. oktobra, kao i da tom prilikom budu potpisani prvi ugovori o izgradnji puteva u Srbiji, posebno puta Novi Pazar - Tutin. Dvojica sagovornika su se saglasila da odmah počnu pripreme i za višednevnu zvaničnu posetu predsednika Erdogana Srbiji u 2019. godini.

#Aleksandar Vučić

#Redžep Tajip Erdogan

'