AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Žairu Bolsonaru izbor za predsednika Brazila, poručivši, između ostalog, da se nada da će Srbija i Brazil u budućnosti osnažiti i proširiti odnose.

- Primite iskrene čestitke povodom Vaše pobede na predsedničkim izborima i najbolje želje za mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti. Postati lider jedne tako velike i važne zemlje svakako je velika čast, zaslužena uz jaku podršku birača. U isto vreme to je i put pun velikih izazova, koji zavređuju samo oni koji su dovoljno hrabri i odlučni da se sa njima suoče - poručio je Vučić u čestitki Bolsonaru.

Srbija i Brazil su, iako geografski udaljeni, tokom istorije izgradili veze zasnovane na prijateljstvu i međusobnom poštovanju, ističe Vučić.

Dozvolite mi da i ovom prilikom zahvalim Brazilu na principijelnom stavu prema državnim i nacionalnim interesima Srbije po pitanju Kosova i Metohije. Zato se nadam da ćemo u budućnosti proširiti i osnažiti naše odnose, koristeći mnoge postojeće mogućnosti i prednosti naših dveju zemalja, a u korist napretka i blagostanja naših građana - navodi se u pismu predsednika Vučića, saopštila je Pres služba predsednika Republika.

#Aleksandar Vučić

#Žair Bolsonaro

'