AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sednici Vlade Republike Srbije sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije u utorak, 30. oktobra, u Palati Srbija.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je ranije da očekuje da će na sutrašnjoj sednici vlade biti odobren najsveobuhvatniji paket pomoći i podrške srpskom narodu na KiM u poslednjoj deceniji.

- Tu su obnova Kliničkog centra, puteva, bolnica, škola - naglasio je Đurić koji je rekao i da je inicijativa za zajedničku sednicu potekla od predsednika Srbiije.

Đurić kaže i da će Vlada Srbije učiniti sve kako bi srpskom narodu i drugim građanima koji se osećaju delom našem zemlje na KiM olakšalo opstanak u teškim usklovima.

- Zadovoljan sam, srećan i ponosan što postoji ovakva podrška za naš narod na KiM - naglasio je Đurić koji je dodao da Vučić koristi svaku priliku, svaki razgovor sa velikim svetskim liderima da ukaže na međunarodno pravo i želju Srbije da se pronađe kompromisno rešenje za KiM.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je da sutrašnja sednica predstavlja finalizaciju svega što je dogovoreno na sastanku predsednika Vučića sa predstavnicima Srba sa KiM tokom njegove posete južnoj pokrajini u septembru i da očekuje da će na sastanku biti odobreni brojni projekti, koji se tiču ekonomskog unapređena Srba na KiM.

Naglasio je da predsednik Vučić ima punu podršku Srba sa KiM da istraje u borbi za pronalaženje održivog kompromisnog rešenja koje bi, dodaje Simić, uvažilo interese Srba i Srbije, ali i legitimne interese Albanaca na KiM.

#Aleksandar Vučić

#Kosovo i Metohija

#Marko Đurić

'