AKTUELNO

Potpredsenik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je očigledno da je cilj tvrdnji predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija da je predsednik Srbije neprijatelj Kosova - crtanje mete na glavi Aleksandra Vučića.

- Predsednik Vučić nije neprijatelj Albanaca, ili bilo koga ko živi na prostoru južne srpske pokrajine, već se isključivo bori za interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - rekao je Stefanović.

On je naveo da je očigledno da postoji nervoza u Prištini, imajući u vidu da Srbija ima sve veću međunarodnu podršku i da pojedine zemlje povlače priznanje nezavisnosti takozvanog "Kosova".

- Zato Vučića žele da prikažu kao neprijatelja. Time žele da prikriju sopstvene neuspehe - podvukao je Stefanović.

Kako je rekao, takvim kvalifikacijama oni predsednika Srbije, koji je više puta nedvosmisleno istakao da se zalaže za mir i stabilnost, hoće da prikažu kao neprijatelja, a time i da ugroze bezbednost, pre svega Srba koji žive na KiM.

- Aleksandar Vučić je neprijatelj samo onima koji misle da Srbe na Kosovu i Metohiji treba ubiti ili proterati, a kojima očigledno smeta to što je predsednik više puta ponovio da to nikada neće dozvoliti - zaključio je Stefanović.

#Aleksandar Vučić

#Kadri Veselji

#Nebojša Stefanović

'