AKTUELNO

U Parizu je juče održana ceremonija obeležavanja 100 godina od primirja u Velikom ratu, na kojem je prisustvovao i Hašim Tači.

Predsednik takozvane države Kosovo Hašim Tači izjavio je da se složio s Donaldom Trampom o potrebi da se postigne konačni i sveobuhvatni sporazum Kosova i Srbije. On je istakao da bi taj sporazum Prištini omogućio prijem u NATO, UN i EU.

- Na dan kada obeležavamo stogodišnjicu okončanja Prvog svetskog rata, složili smo se o potrebi da se proširi mir i pomirenje na Zapadnom Balkanu, postizanjem konačnog i sveobuhvatnog sporazuma Kosova i Srbije, koji bi našoj republici omogućio članstvo u NATO-u, UN i EU - napisao je Tači na Tviteru.

Predsednik takozvane države Kosovo je na svom Tviter nalogu objavio i da je u Parizu imao kratak razgovor s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel "o mogućnosti postizanja sveobuhvatnog mirovnog sporazuma Kosova i Srbije".

- Razgovarali smo o mogućnosti postizanja sveobuhvatnog mirovnog sporazuma Kosova i Srbije. Oboje smo se složili da je podrška Nemačke ključna za taj sporazum i za naše članstvo u EU - napisao je Tači.

On je objavio i fotografiju sa predsednikom Turske, Redžepom Tajipom Erdoganom, za kog je rekao da je pravi prijatelj i da pruža podršku Kosovu i čitavom zapadnom Balkanu.

- Zauvek smo zahvalni Turskoj za podršku na našem putu ka slobodi, pomirenju i evroatlantskim integracijama - naveo je Tači.

Samoproglašeni predsednik se zahvalio Makronu na pozivu da prisustvuje obeležavanju stogodišnjice primirja u Prvom svetskom ratu.

Pročitajte još: SKANDALOZAN raspored sedenja u Parizu! TAČIJA SMESTILI TIK IZA PUTINA! Vučić otkrio šta je uradio ruski predsednik kada je shvatio ko stoji iza njega (FOTO)

#Hašim Tači

#Pariz

'