AKTUELNO

Malo Pozoršte ''Duško Radović'' devetu nedelju za redom emutuje onlajn program na kome su predstave, putovanja kroz kulturnu istoriju Evrope, ali i kroz muzikom obogaćen svet Andersenovih bajki.

U predstavi ''Cirkus Mario i Neta" koja će biti prikazana u nedelju u 12 časova u prvom planu su cirkuske tačke, akrobacije, ples po žici, sastavljanje, rastavljanje, žongliranje, a sve to prikazano kroz živopisne lutke i neuhvatljivu čaroliju lutkarskog pozorišta.

Po rečima autorskog tima, ova priča je o ljubavi, ali i o šašavim umetnicima, poput onih koji su predstavu i napravili.
Tekst potpisuje Milena Depolo, režiju Dragoslav Todorović, a total dizajn Irina Somborac.

Sreda u 19 sati je rezervisana za emisiju ''Bajka u 7'', kada će publika moći da posluša radio adaptaciju bajke "Glupi Jaša" iz pera Hansa Kristijana Andersena.

Ova neobična bajka govori o životu Jaše, najmanje omiljenom od trojice sinove jednog ostarelog štitonoše koji uprkos okolnostima uspeva da postane kralj.

Uz ovu audio bajku dolaziće i propratni tekst o piscu, kompozitoru pažljivo odabrane klasične muzike koju koristi kao podlogu, kao i o samoj bajci, uz predloge kako da slušanje bajke učinite što zanimljivijim i interaktivnijim.

Bajke čita i oživljava glas glumice Vladislave Đorđević, a dizajn zvuka potpisuje Nikola Radošević.

U petak u 17 časova kroz storije na Instagram stranici ''Malog pozorišta'' svi zainteresovani se mogu pridružiti ''Malom putovanju kroz istoriju umetnosti'', gde komentari i reakcije igraju važnu ulogu u odvijanju putovanja kroz prostor, ali i kroz vreme.

''Putujemo u najrazličitije zemlje i upoznajemo velike umetnice i umetnike i njihovo životno delo, a ovoga puta, pričamo o čuvenom španskom slikaru dvadesetog veka - Pablu Pikasu! Pikaso je najčuveniji po svojim poznijim radovima, pa smo odlučili da se pozabavimo upravo onim delom njegovog opusa koji često nezasluženo ostaju u senci'', poručuju autori.

Kroz Pikasove slike i život vode Lili Perović, zvanični vodič muzeja Luvr i Orsej, i Đorđe Kosić, dramski pisac i dramaturg.
Emitovanja su na Jutjub kanalu Malog pozorišta "Duško Radović".

#kultura

'