AKTUELNO

Simfonijsko izvođenje dela će pratiti i prikaz života Stefana Nemanje, velikog zadužbinara manastira Đurđevi Stupovi, Studenice, Hilandara… Ulaz na koncert je besplatan.

Simfonijski orkestar će u utorak, 29. juna u 21 čas povodom Vidovdana izvesti delo "Lazarus", autorsko delo Veljka Kuzmančevića, na Savskom trgu ispred spomenika Stefanu Nemanji. Umetnički zvučno-vizuelni nastup će oživeti sećanje na jednog od najznačajnih srpskih vladara. Simfonijsko izvođenje dela će pratiti i prikaz života Stefana Nemanje, velikog zadužbinara manastira Đurđevi Stupovi, Studenice, Hilandara…

Od velikog značaja je uključivanje mladih, a posebno socijalno ugroženih i mladih sa posebnim potrebama koji nemaju priliku da dožive veliki simfonijski orkestar i zvuk filmske intrumentalne muzike uživo. Jedan od ciljeva projekta je uključivanje mladih sa invaliditetom u kulturne aktivnosti društva i sadržaje kojima se neguje kultura i tradicija srpskog naroda, što je ostvareno u saradnji sa udruženjem "Vera ljubav nada".

Organizator ovog posebnog događaja Centar beogradskih festivala CEBEF, pokrovitelj je Ministarstvo omladine i sporta, a podršku daje Grad Beograd.

Ulaz na koncert je besplatan.

#Sinfonijska poema Lazarus