AKTUELNO

Exit je otvorio svoje kapije danas od 19 časova i nakon dve godine na Petrovaradinskoj tvrđavi ponovo će odzvanjati muzika propraćena neverovatnom energijom. U naredna četiri dana Exit proslavlja svoj jubilarni 20. rođendan!

Najveći fanovi formirali su red i pre otvaranja kapija na glavnom festivalskom ulazu. Nekim od njih je ovo prvo izdanje festivala, dok drugi veoma dobro znaju gde su došli i koliko ih zabave čeka narednih dana. Svi su jednako uzbuđeni, jer prvi dan i otvaranje Exita donose posebnu atmosferu.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ovde sam treći put, došao sam sa dve drugarice iz Slovenije. Jako je vruće ali izdržaćemo, želimo da čujemo Norvešku šumu koji nastupaju prvi, pa smo malo poranili. Naveče čekamo Hladno pivo, a provod na kraju završavamo tradicionalno na Dens areni. Uvek se super provedem kada dođem u Novi Sad, dok za vreme Egzita to bude nešto posebno – rekao je Dino iz Slovenije.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Granice, testovi, korona, sve je to uticalo da se ljudi dobro zamisle da li da se upuste u još jednu Exit avanturu. Sa druge strane mladi su željni provoda, više od godinu dana bez društvenog života njima nije ostavilo nikakvu dilemu.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Došli smo iz Francuske, vakcinisani smo, izvadili smo i zeleni sertifikat. Ma svu moguću dokumentaciju. Sve se brzo zavšavalo i nismo nigde dugo čekali, samo je papirologija malo veća. Bio sam nekoliko puta na Exitu, ali osećam da će ovaj biti poseban. Ljudima je dosta zatvaranja, pogotovo mladi, vape za provodom. Lista DJ-jeva ove godine je impresivna, ne znam kako ću izdržati da sve to poslušam, ali potrudiću se – rekao je Feliks.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Večeras, 30 minuta posle ponoći na Glavnoj bini počeće Ceremonija otvaranja Exit festivala, pod nazivom ’’Lets Celebrate Life’’. Uz performans, plesače, specijalne goste i neočekivane scenske i vizuelne sadržaje i zvanično će početi četvorodnevna proslava dve decenije dvostrukog evropskog festivalskog šampiona.