AKTUELNO

Iako se na planine uglavnom ide zbog skijanja i drugih zimskih idila, sve je popularniji odlazak na iste radi provoda i dobrog noćnog uživanja.

Iako vam se možda još uvek čini dalekim doček Nove godine, ono što treba da znate da su mnogi već rezervisali produžani vikend na popularnim srpskim planinama, ako je sudeći po sajtovima za pronalazak boravka. Evo koliko sada košta smeštaj za novogodišnji vikend na Kopaniku, koliko na Zlatiboru i Divčibarama.

Iako se na planine uglavnom ide zbog skijanja i drugih zimskih idila, sve je popularniji odlazak na iste radi provoda i dobrog uživanja u "ludovanju". Samim tim, ne čudi što su planine krcate u vreme novogodišnjih, pa i drugih praznika.

Foto: Pixabay.com

Mnoga mesta već popunjena

Srpske planine koje su najpopularnije su Kopaonik, Zlatibor i Divčibare, te se mnogi odlučuju da upravo Novu godinu proslave na ovim destinacijama. Posećuju se popularni hoteli i barovi. Neretko se deava da uptravo privatni smeštaj bude rasprodat mnogo pre sezone.

Tako je i ove godine. Mnogi su već rezervisali smeštaj za produženi vikend koji zahvata Novu godinu, te će se sa porodicom ili prijateljima uputiti na jednu od omiljenih planina u Srbiji.

Rezervacije za Kopaonik

Već sada sajt za pretragu smeštaja će vas obavestiti da je za novogodišnji vikend 93 odsto objekata već rezervisano.

Nimalo ne čudi upravo cena najjeftinijeg smeštaja za tri noćenja u apartmanima koji su na oko četiri kilometara od Ski centa 23.514 dinara. Ovo je najjeftinije što možete da prođete, ali treba naglasiti da je prosečna cena za tri noćenja 35.000 dinara.

Foto: Pixabay.com

Kada su u pitanju hoteli, najjeftiniji smeštaj za tri noćenja sa doručkom iznosi 41.326 dinara. U pitanju je objekat sa tri zvezdice.

Ono što je važno da znate, da što se sezona približava to će cene samo da rastu.

Rezervacija za Zlatibor

Iako neki tvrde da Zlatibor propada zbog sve veće urbanizacije, ovo ostaje i dalje omiljena srpska planina. Omiljena je naročito među mladima željnim dobrog provoda.

Ono što treba napomenuti je da su cene značajno niže nego na Kopaoniku.

Tako za tri noćenja u terminu Nove godine, najjeftinija varijanta je apartman na tri kilometra od centra, koji košta 15.872 dinara.

Foto: RINA

Hotelski smeštaj sa doručkom uključenim u cenu za period od 31. decembra do 3. januara morali bidste u ovom trenutku da platite najmanje 61.724 dinara.

I za ovu planinu i smeštaj na njoj se očekuje porast cena.

Rezervacija za Divčibare

Sve popularnija zimska destinacija u Srbiji je definitivno planina Divčibare. Za nju se odlučuju oni koji ne vole gužvu koja je na Zlatiboru i Kopaoniku.

Kada je ova planina u pitanju, već 26. oktobra je popunjeno neverovatnih 97 odsto smeštaja za Novu godinu.

Samim tim dostupni su samo skuplji objekti, te najjeftiniji apartmanski smeštaj, skoro u samom centru Divčibara, košta 31.744 dinara za tri noćenja.

Kada je u pitanju hotelski smeštaj, kapaciteti su popunjeni.

#Zimovanje

#planina