AKTUELNO

Na putovanje nosimo samo najbolju kameru. Ovako smo uz Huawei Mate 50 Pro videli Stolove i Vrnjačku banju.

Neuhvatljivi, a opet sve ređi, divlji konji se mogu pronaći na nekoliko lokacija u Srbiji. Opremljeni telefonom sa najboljom mobilnom fotografijom (prema podacima DXOMark laboratorije za testiranje) – Huawei Mate 50 Pro, krenuli smo da ih potražimo.

Imali smo priliku da istražimo Stolove, prelepu planinu koja se nalazi nadomak Kraljeva, Žiče, srednjovekovnog grada Magliča i Ibarske klisure. A u jednom takvom ambijentu, ako posedujete kvalitetnu kameru, mogu nastati spektakularne fotografije, uz koje ćete čuvati uspomene.

Evo šta smo zabeležili.

PEJZAŽ

Foto: Promo

Fotografija nastala kamerom Huawei Mate 50 Pro telefona (otvor blende f/2)

Koristeći glavnu kameru Huawei Mate 50 Pro, uz obavezni široki ugao, nastala je fotografija krajolika planine Stolovi. Huawei Mate 50 Pro donosi sistem sa trostrukim sočivom: širokougaono od 50 MP sa fizički podesivim otvorom blende u rasponu od f/1.4 do f/4.0, telefoto od 64 MP sa blendom od f/3.5 i ultra-širokougano sočivo od 13 MP uz otvor od f/2.2. Pored glavnog sistema, tu je i prednja, tzv. selfi ultraširoka kamera od 13 MP, koju ćete svakako koristiti tokom svih svojih putovanja.
Takođe, Huawei Mate 50 Pro dolazi sa periskopskom telefoto kamerom, koja omogućava zum do x200 za uvećanje onih scena koje u normalnim uslovima ostaju izvan vidnog polja. Zahvaljujući ovim sjajnim tehničkim predispozicijama, Huawei Mate 50 Pro je kao stvoren za ljubitelje prirode, jer savršeno jasno i koloritno približava i najsitnije detalje.

DIVLJI KONJI

Praćeni Gorskom službom spasavanja, sa kojima je kompanija Huawei organizovala ovaj uspon, bili smo sigurni da ćemo bez problema doći na odredište, a svoju rutu pratili smo i pomoću Huawei nosivih uređaja – Huawei Watch GT 3 Pro, Huawei Watch GT Runner i Huawei Watch Fit 2, koji beleže ne samo napredovanje u vidu koraka i pređenog puta, već i parametre poput otkucaja srca.

Negde pred sam kraj puta, susreli smo se i sa divljim konjima. Ovaj prizor bio je i prilika da testiramo jednu inovativnu opciju koja izdvaja ovaj telefon – promenljiv otvor blende do 10 nivoa. Profesionalni režim nove Ultra Aperture XMAGE Huawei kamere vam daje različite veličine otvora blende koje možete sami birati i tako prilagođavati zamućenje i dubinu polja.

Foto: Promo

Fotografija nastala kamerom Huawei Mate 50 Pro telefona (otvor blende f/3.5)

FOTOGRAFIJE U USLOVIMA SLABIJEG OSVETLJENJA

Veče smo proveli u Vrnjačkoj banji, a ono je donelo priliku da načinimo fotografije nastale pri slabom osvetljenju. Zahvaljujući Super Night režimu za snimanje fotografija sa veoma jasnim svetlim i tamnim regionima u mračnim okruženjima, Huawei Mate 50 Pro fotografiše noćne scene sa bogatim detaljima, živim bojama i izrazitim kontrastima.

Foto: Promo

Fotografija nastala kamerom Huawei Mate 50 Pro telefona (otvor blende f/1.4)

Autor: