AKTUELNO

Brzo se sprema, nema belog šećera, ukus podešavate kako želite sa različitim vrstama voća i mirisnim začinima.

Jede vam se nešto slatko, a da nije previše “grešno”? Donosimo vam recept za zapečenu ovsenu kašu sa voćem, koja se sprema brzo i lako, a na kraju možete da se sladite bez griže savesti, jer u ovom receptu nema nezdravih sastojaka poput belog šećera.

Napominjemo da je ova kombinacija naš predlog, a vi možete vrstu i količinu voća da birate prema svom ukusu ili jednostavno prema onome što tog momenta imate u kući.

Mleko koje se koristi može biti biljno ili kravlje, bitno je da natopi ovsene pahiljice.

Poseban šmek i mirisnu notu ovde dodaju vanila i cimet. Probajte zapečenu ovu poslasticu, iznenadiće vas koliko je ukusna.

Pišite nam u komentarima kako vam je ispalo i da li vam se dopada.

Sastojci:

1 banana

60 g osvenih pahuljica

150 ml mleka (bademovog, koksovog ili kravljeg)

3 kašike čia semenki

150 g zamrznutog šumskog voća

malo kokosovog brašna, vanile ili simeta (po ukusu)

Priprema:

U vatrostalnoj činiji izgnječite jednu bananu, pospite je osvdenim pahuljicama, pa sve zalijte sa mlekom da se pahuljice dobro natope. Pospite čia semenkama, pa sve lepo promešajte. Odozgo poređajte zamrznuto šumsko voće, pospite sa malo kokosa i sve stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite oko 20-25 minuta, dok kaša ne uhvati finu zapečenu koricu. Kada se prohladi po želji je servirajte sa malo jogurta i kašikom meda.

Autor: