AKTUELNO

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je noćno uklanjanje zastave Republike Srpske ispred njegovog kabineta u zgradi Predsedništva nedopustivo i skanadalozno, preneli su banjalučki mediji.

On je dodao da to očigledno predstavlja pokušaj druga dva člana Predsedništva, bošnjačkog Šefika Džaferovića i hrvatskog ŽŽeljka Komšića, da mu pošalju poruku da tamo nema mesta za Srbe, prenosi RTRS.

Dodik je rekao da zastava Republike Srpske ispred njegovog kabineta i na ceremoniji predaje akreditivnog pisma novoimenovanog ambasadora Srbije, nije nikakva bahatost i neodgovornost, niti skrnavljenje, kako to navode Džaferović i Komšić.

Kazao je da je to njegova potreba za simboličkim predstavljanjem svog identiteta i identiteta naroda kome pripada i koga predstavlja i dodao da to može da smeta samo nekom ko nije dobronameran.

On je rekao da je zabrinjavajuće da je zastava brutalno uklonjena posle radnog vremena, kad nikog nije bilo u kabinetu, što samo govori da je zgrada Predsedništva BiH nesigurno mesto za njegovo normalno funkcionisanje.

Dodik je poručio da ga taj noćni atak na zastavu Republike Srpske neće sprečiti da ona uvek bude istaknuta ispred njegovog kabineta.

Zastava Republike Srpske koja je bila istaknuta ispred kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH u Sarajevu uklonjena je sinoć na zahtev kabineta bošnjačkog člana Šefika Džaferovića.

Zastava RS bila je istaknuta juče, pored zastave BiH, u svečanom salonu kada je Dodik primao akreditivna pisma ambasadora Srbije Aleksandra Đorđevića.

#Milorad Dodik

#Republika Srpska

'