AKTUELNO

Umorila se od borbe, a niko joj nije pružio ruku podrške?

Poznata makedonska glumica Biljana Beličanec Aleksić (45) pronađena je obešena u kupatilu svog stana, potvrdila je makedonska policija za tamošnje medije.

Prema pisanju portala "Večer", telo glumice pronašao je njen suprug Sašo Milenkovski. On je oko 22.30 pozvao policiju i hitnu pomoć, ali lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Policija potvrdila da je reč o samoubistvu vešanjem,

Biljana Beličanec Aleksić iza sebe ostavila je dvoje maloletne dece iz prvog braka sa stomatologom iz Skoplja, a nedavno se ponovo udala za bitoljskog reditelja Sašu Milenkovskog.

Od Biljane se prijatelji opraštaju na društvenim mrežama otvarajući niz pitanja ne samo o smrti, već i o humanosti, sreći, usamljenosti, solidarnosti, snazi i životu.

Kako navode, pokušavala je da opstane u ovom okrutnom, beskrupuloznom svetu osvete i neprijateljstva. - Razlog zbog koje je oduzela sebi život zna samo ona, a oni bliži verovatno pretposatvljaju - navodi Anita Angelovska i dodaje da ovo tužna priča o ženi koja nije mogla da kompromituje svoju moć da ispuni očekivanja svih oko sebe, a ipak da bude srećna.

- Žao mi je zbog tuge njene porodice i dece koja su ostala bez majke, ali najviše od svega, žao mi je Biljane, koja je verovatno umorna od borbe i niko joj nije pružio ruku podrške podršku - dodala je Angelovska.

Ko je Biljana Beličanec Aleksić?

Biljana Beličanec Aleksić rođena je 25. jula 1973. godine u Skoplju u tadašnoj SFRJ. Glumu je diplomirala 1994. na Fakultetu dramskih umetnosti na Univerzitetu "Sv. Kiril i Metodij" u Skoplju kao najmlađa glumica. Iste godine postala je deo narodnog pozorišta "Vojdan Černodrinski" u Prilepu, gde je pretežno igrala glavne uloge za koje je bila nagrađivana. Od 1997. bila je deo Dramskog pozorišta u Skoplju. Pored pozorišta, zabeležila je i brojne uloge na televiziji i filmu, a ostaće upamćena po ulozi Tufi u "Zdravo, genijalci". Pored glume, bavila se i sinhronizacijom crtanih filmova i serija na srpski i makedonski jezik. Takođe, oprobala se i u političkim vodama.

#glumica

'