AKTUELNO

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta najoštrije osuđuje ponovno uništavanje plakata Samostalne demokratske srpske stranke u Zagrebu, na kojem su ovog puta ispisani ustaški simboli i poruke kojim se poziva na ubijanje srpske dece i Srba.

- Tragična je činjenica da u svim hrvatskim gradovima i manjim mestima postoje na desetine hiljada ovakvih i sličnih ustaških, nacističkih i fašističkih grafita, poruka mržnje i pozivanja na nasilje prema preostalim Srbima. Ustaške snage šalju ovim putem jasnu poruku da Srbima nema života u hrvatskoj državi i da mogu očekivati da će ih zadesiti ista strašna sudbina koja je zatekla njihove sunarodnike u genocidnoj NDH i Tuđmanovoj Hrvatskoj - navodi u pisanoj izjavi za javnost Linta.

On kaže i da hrvatska vlast, elita i narod, osim časnih grupa i pojedinaca, nisu spremni da se suoče sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću.

Podseća da zahvaljujući komunističkim vlastima Hrvatska nije posle Drugog svetskog rata kažnjena i nije prošla katarzu, kao druge fašističke i nacističke države, te da je zbog toga Tuđmanov režim u građanskom ratu 1991-1995. godine "završio delo genocidne NDH i poglavnika Ante Pavelića kada je etnički očistio preko 500.000 Srba, na hiljade brutalno pobio i u najvećoj meri uništio, opljačkao i oteo srpsku imovinu".

- Sve te činjenice potvrđuju neospornu istinu da je temelj današnje Hrvatske genocidna NDH i da se ustaše sve više ocenjuju kao istinski borci za hrvatsku slobodu a ne najveće zlo u istoriji čovečanstva - zaključio je Linta.

#Miodrag Linta

'