AKTUELNO

Dobio je poruku da je u opasnosti, a nakon toga nestao.

Zahvaljujem vam što ste objavili informaciju o nestanku mog sina i što pokazujete interes za to - napisala je Keti Lingo "Jutarnjem listu", majka nestalog 18-godišnjaka Džejkoba Endrua Linga, mladog Amerikanca za kojim policija bezuspešno traga od 28. jula, kad je prijavljen njegov nestanak.

Poslednji put je bio u kontaktu s porodicom u četvrtak 25. jula, kad se s plaže u Baškoj Vodi javio preko Fejs tajma.

- Rečeno mi je da je o njegovom nestanku obaveštena svaka policijska uprava u Hrvatskoj i da je na području Makarske u potragu bilo uključeno oko 300 ljudi i da je policija razgovarala s više od 100 osoba do 3. avgusta. Obratila sam se i američkoj ambasadi 31. avgusta za pomoć u potrazi za njim. Oni su me uputili na lokalnu policijsku stanicu, s kojom sam stupila u kontakt.  Kad sam nazvala, prvo su mi rekli: “Ima 18 godina. Šta želite da učinimo u vezi s tim?” Imala sam utisak da ga policija ne traži, što sam i rekla u razgovoru u ambasadi, ali su me uverili u suprotno. Poslali smo trećeg avgusta i broj kojim se Džejkob služio dok je bio u Hrvatskoj, a navodno je sadržao poruku da je Džejkob u opasnosti, pa čak i FBI, koji je uključen u istragu, pokušava da otkrije da li je li ta pretnja stvarna ili lažna - napisala je Keti Lingo, majka nestalog Amerikanca.

Majku je ta poruka jako zabrinula, a hrvatska policija kontaktirala je s njom preko američke ambasade da utvrdi želi li javnu objavu fotografije i informacija o sinovljevom nestanku.

- Ne znam zbog čega hrvatska policija nije pre tražila objavu, nego tek u nedelju četvrtog avgusta, a do tada nije bilo ni objave o Džejkobovom nestanku u medijima. Bojim se da bi se svedok ili osoba koja bi mogla imati neke informacije o negovom nestanku sada, nakon 13 dana, teško setili ičega o njemu, ili su u međuvremenu već napustili zemlju. Zato sam odlučila da se obratim javnosti i putem društvenih mreža i imejla kako bi pomogli - napisala je Džejkobova majka Keti Lingo.

#Majka

#Nestanak

'