AKTUELNO

Novi grafit mržnje prema Srbima osvanuo je u centru Splita, a autor je na belom zidu napisao: "U proljeće kad cvate vrba, pravićemo paprikaš od Srba".

Grafit je, prema pisanju zagreačkog Indexa, osvanuo u Ličkoj ulici. To je samo poslednji u nizu grafita mržnje, koji se pojavljuju u poslednje vreme u Hrvatskoj, najčešće upravo u Splitu. Krajem septembra u Splitu je tako osvanuli grafiti "Ubij Srbina", "Novinari crvi, je***o vam majku".

Nekoliko dana kasnije osvanuo je niz grafita među kojima: ustaško "U", "Samo Hajduk", pri čemu je slovo "u" stilizirano ustaško s krstom između, "ACAB", "1321", što su zapravo varijante skraćenice "ACAB", "Torcida Split hooligans", "Nabijamo nogama since 1950" te "Hrvatski vitezi", uz što se nalazi i simbol Torcide.

U noći 1. oktobra u centru Splita, u ulici Čajkovskog, nedaleko od sedišta Kluba Hajdukovih navijača, osvanuo je grafit "Novinari Srbi". Pre nekoliko dana u Zadru je osvanuo odvratni grafit "Zakolji Srbina, izvadi mu organe".

Pročitajte još: Još jedan grafit mržnje prema Srbima u Hrvatskoj: ZAKOLJI SRBINA I IZVADI MU ORGANE, JER SU MAČKE GLADNE! (FOTO)

#Grafit

#Split

#Srbija

'